בלא מעט בתים, בוודאי באלה שיש בהם חצרות או גינות פרטיות, אנחנו יכולים למצוא פינות זולה מסוגים שונים. פינות אלו משמשות כמין פינות ישיבה פחות רשמיות מריהוט גן רגיל ומוכר. כפי שנוכל לראות בהמשך המאמר, הרעיון של פינות זולה איננו רעיון ישראלי מקורי אך הוא בהחלט דורג בישראל ולכן גם הפך מאוד פופולארי בקרב הקהל הישראלי.
כאמור אנחנו יכולים למצוא פינות זולה במגוון בתים, בפרט כאלה שיש בהם גינות פרטיות, חצרות או מרפסות פתוחות. הרעיון הוא מאוד פשוט, בעזרת פינת זולה ניתן לשבת או לשכב בכיף, לארח חברים ובני משפחה, מבלי שיהיה צורך לשבת בצורה רשמית. ניתן להשתזף, לישון, לקרוא ספר, לאכול, לצפות בטלוויזיה ועוד. הרעיון של פינות זולה לקוח במובנים מסוימים מאותן חושות ידועות בסיני, ממאהלים בדואיים וכן מהמזרח הרחוק, יש הטוענים שפינות זולה הם הובאו לארץ מארצות הברית, שם נהוג להציב פינות דומות ליד בריכות או בגינות פרטיות.
ההבדל בין פינות זולה ישראליות לבין כאלה שלקוחות מסיני או מהמזרח הרחוק, שהן מן הסתם מתאימות יותר לסגנון מערבי, וכן מתאימות יותר למזג האוויר בישראל.פינות הזולה הישראליות כוללות בין היתר שולחנות עץ, כיסאות שיכולים להיות גם מיטות, כורסאות מרופדות ועוד. כעת רק צריך לבחור את פינת הזולה המתאימה למבנה של הגינה, חצר או מרפסת.
כיצד בוחרים פינת זולה שיכולה להתאים לכם?
תחילה יש לבדוק את השטח שעומד ברשותכם. פינת הזולה לא אמורה לתפוס את כל השטח אלא רק חלק ממנה. כך תוכלו להציב במקום עוד אמצעים, למשל, פינת ישיבה רגילה, משחקים, גריל ועוד. פינת הזולה אמורה לשמש משהו שבין לבין, אם תרצו.
שנית, עליכם לבחור פינת זולה שתתאים לעיצוב של המקום, אם המקום מעוצב בעץ, רצוי שהפינה עצמה תהיה עשויה מעץ, אם מדובר בעיצוב אחר, רצוי שפינת העץ תהיה מעוצבת בצורה דומה. כמובן שהעיצוב צריך להיות תואם לא רק מבחינת החומר אלא גם מבחינת הצבעים של הריפוד או של הריהוט עצמו.
שלוש, רצוי לקנות פינת זולה שתאפשר ישיבה של מספר אנשים, גם אם מדובר בבית שיש בו 2 או 3 דיירים, מומלץ שהפינה תאפשר ישיבה של יותר אנשים.